2015. december 10., csütörtök

Mikrokapszulákba zárt csodák

Tudományos Csopa Cafe decemberi rendezvényén az anyagtudományé és a kémiáé volt a főszerep. Dr. Szabó Tamás, az MTA Természettudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa a mikrokapszulák világába kalauzolta a helyszínen megjelent és az online közvetítést figyelemmel kísérő érdeklődőket. Hagyományainkat követve, először tudománykommunikációs koordinátorunk, beszélgetett a kutatóval. 

Megtudhattuk, a vegyészmérnöki szak elvégzése után az ipar és az akadémiai kutatás közül miért választotta az utóbbit vendégünk. Bepillanthattunk a vegyészek hétköznapjaiba, kiderült, mivel is foglalkoznak az anyagtudomány művelői a mindennapokban. Szóba kerültek a doktoranduszi évek, és a posztdoktori kutatási projekt keretében jelenleg vizsgált rendszerek.
Mikrokapszulákba zárt lehetőségek című előadásban, a korrózióvédelem területéhez kapcsolódó felhasználás részletes bemutatása mellett, érintőlegesen szó esett a kapszulák gyógyászatban történő hasznosításával kapcsolatban, az Anyag- és Környezetkémiai Intézetben zajló kutatásokról.