A tudomány művészete – természetfotós és színezőkönyv tervező a Rügyező tudomány alkotói csapatában


Tavaszköszöntő tematikus tárlatunk tizenkét partnere között művészeket is találunk. A tudomány és a művészet eszköztárának segítségével próbálunk minél több információt megtudni a tavaszról, a 4 évszak tudománya kiállítássorozat második fejezetében.   

 

Telegdi Ágnes fotóművész, Libri Aranykönyv-díjas mesekönyv író és Parádi Orsolya színezőkönyv tervező az évszak színeit hozzák közelebb a Csodák Palotája látogatóihoz. A csopamedia blog olvasói ezúttal az ő gondolataikat ismerhetik meg.



Az óriás memória játékon Ágnes fényképein keresztül nyerünk bepillantást az erdők, mezők és folyók állatvilágának tavaszába: „Évek óta járom és fotózom a természetet. Magaslesen hallgatózom, hátha rezdül az avar és a közelben megpillanthatok egy őzikét, szarvast. Erdei tisztásokon, szántóföldek mentén, vízparton kirándulok, és sokszor egészen közelről találkozom mezei nyúllal, mókussal. Rengeteget mesélek gyerekeknek az élményeimről, a vizipockot rejtő balatoni nádasról, a kukoricás mellett kergetődző kis rókákról, a postaládámba fészkelő cinkepárról. A Csodák Palotája kért fel, hogy válogassam ki legkedvencebb fotóimat, hogy azokból hatalmas interaktív játék készülhessen.”


A nagy népszerűségnek örvendő színezőkönyvek mintájára készítette el Orsolya a Csopa logóját magába ölelő óriás színezőt: „A Csodák Palotájának rajzolt színezőt nagy örömmel és szabad kézzel rajzoltam. Az intézmény bolygós logója volt a kiindulópontom, köré épült fel organikusan az egész univerzum. Nem terveztem meg, csak hagytam, hogy egymásra épüljenek a minták. Bízom benne, hogy legalább akkora örömöt okoz majd a kiszínezése a gyerekeknek és felnőtteknek, mint amekkorát a megrajzolása jelentett.”


A Rügyező tudomány kiállítás május végéig tekinthető meg kiállítóterünkben. Gyere és próbáld ki a mesés fotókkal illusztrált játékot és segítsd még színesebbé tenni a tavaszi hétköznapokat az óriás színező kifestésével. Bővebb információ weboldalunkon.  

Megjegyzések