Augusztusban újra Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja


A tudományok szeretete kortalan. Minden hónap utolsó keddjének délelőttjén a nyugdíjasoké a főszerep a Csodák Palotájában. Modern, légkondicionált környezetben, a Csopa Playbar (Buda E&G, 2. emelet, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.) Orion termében találkoznak a korosztály képviselői a Csopa SzTKSzeniorok Tudományos Klubjában.



Töltsünk együtt néhány órát, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. Nyugdíjasok tanulnak nyugdíjasoktól, együtt felfedezve a hétköznapok tudományát. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg a Richter Gedeon laborban, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.


Augusztusi vendégünk: Egyed László


Témánk: Kalandos tudomány – avagy a szülőszobától a szénbánya mélyéig és az univerzum keletkezéséig


A tudományos újságírás nagyszerű kaland, az ember naponta váltja a foglalkozását, hiszen valamilyen módon belülről szeretné látni az a tudományterületet, amellyel éppen foglalkozik (minden nap mással), és így kicsit szakértőjévé is válik. Miközben izgalmasnál izgalmasabb dolgokkal ismerkedik meg, a fekete lyukaktól a Higgs bozonon át az örök élet lehetőségéig. Nagyszerű emberekkel, köztük világhírű tudósokkal, Nobel-díjasokkal ismerkedik meg, személyesen hallgathatja meg felfedezésük történetét, bepillanthat aktuális kutatásaikba is. Munkája közben pedig – ha hiteles akar maradni -, mindig szem előtt kell tartania Einstein tanácsát: „A magyarázatokat le kell egyszerűsíteni, amennyire csak lehet! De annál jobban nem szabad!” Nagyon fontos, hogy meg tudja különböztetni a tudományt az áltudománytól, a rák gyógyításának a korszerű módszereit a minden rákot meggyógyító csodaszertől, a csontvelő-átültetést a minden ellen hatásos őssejtterápiától, a hatékony energiatermelést az örökmozgótól. Egy életpálya tapasztalatairól mesél Egyed László, miközben itt sem fogja vissza magát némi ismeretterjesztéstől.

Rendezvény időpontja: 2016. augusztus 30., kedd, 10:00

Program:
  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével

  • 11:00 – 12:30: a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja első összejövetele

    • Merre tart a tudomány? - vendégünk ismeretterjesztő előadása és kötetlen beszélgetés
    • Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása a Richter Gedeon laborban
A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá.


Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen 


A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a szenior@csopa.hu e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjegyzések