Wigner Cafe Gucsik Arnolddal: meteoritok a Csodák Palotájában

Gucsik Arnold a Csopában
Együttműködésben az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttal, második alkalommal rendeztük meg a Wigner Cafe fizikusokkal programot a Csopa Night sáv keretében. Az Öveges teremben ezúttal Gucsik Arnold volt a vendégünk, akit munkájáról, a meteoritok iránti érdeklődéséről Werovszky Veronika, a kutatóközpont tudománykommunikátora kérdezett.




Werovszky Veronikával, az est moderátorával...
A meteoritsimogatóval egybekötött ismeretterjesztő előadásból átfogó képet kaptunk az  asztroásványtan témához kapcsolódó fejezeteiről, hallhattunk a hazánkban és a világ számos pontján talált űrből származó kőzetekről és az ezekhez kapcsolódó kutatásokról. Mind a helyszínen, mind az  Galileo Webcast online közvetítését figyelemmel kísérők körében számos kérdés merült fel, melyekre előadónktól választ is kaptak az érdeklődők:


Beszéltünk az Index hírportálon tegnap megjelent, a csillagközi porral foglalkozó cikkről is szakmai partnerünk munkatársával. 

A Csodák Palotája nevében Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet vendégeinknek a közös tanulásért, sorozatunk márciusban 26-án hétfőn 18 órától folytatódik.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont első emeletünkön található űrkutatási tárlatáról  bővebben itt olvashatnak.