A LABORKALAND online kémiaverseny legjobbjai a Csodák Palotájában

Kísérletek a laborban...
Idén harmadik alkalommal csatlakozott a Csodák PalotájaWESSLING Hungary Kft. online kémiaversenyéhez, a Laborkalandhoz. 2016 és 2017 után, a többfordulós megmérettetés legjobbjai ismét nálunk töltötték a tudományos élménynapjuk délutánját. A Wessling Tudásközpontjában délelőtt történtekről a laboratorium.hu közölt részletes összeállítást



A nyerteseket és kísérőiket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte óbudai helyszínünkön. Két csapatban először szabadulószobáinkat próbálták ki a fiatalok, Fekete Ivett és Orbán Ádám demonstrátoraink koordinálásával. A Richter Gedeon laborban izgalmas kémiai kísérletek várták a résztvevőket, Szomorné Orosz Lotti a verseny szakmai vezetője (Wessling) idén is az egyes fordulókhoz kapcsolódó feladatokat állított össze. A laborban munkáját Kőbányai Éva foglalkozásvezetőnk segítette.

Az izgalmas és látványos reakciók után Szunyogh Gábor, a Wessling kommunikációs vezetője értékelte a versenyt és az együtt töltött napot, majd a búcsúajándékok átadása következett.

Nagy megtiszteltetés a Csopa számára, hogy évről évre partnere lehet e rangos, tudománynépszerűsítő kezdeményezésnek. Gratulálunk a győzteseknek és a szervezőknek. A 2018/19-es tanévben is érdemes csatlakozni a Laborkalandhoz!

Szomorné Orosz Lotti, Szunyogh Gábor és Paszternák András a díjátadón...

(fényképek: Budavári Eszter)